Nieuws

Alkemade Ondernemer van het Jaar én publiekslieveling

De gehuldigde ondernemers, achter vanaf links Jurgen Wagenaar van Rowa en zijn Angelique, Aard en Ria Alkemade, George Looijesteijn van Hollands Noordkop en Monique en Piet Broers van Hubo Broers. Voor Bert Pruim en Paul Alkemade met zijn Carlijn. (Foto: Marc Moussault)

ANNA PAULOWNA - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Ondernemersvereniging Anna Paulowna is Bakkerij Alkemade donderdagavond met grote meerderheid van stemmen verkozen tot Ondernemer van het Jaar én winnaar van de Publieksprijs. "Een beloning voor 28 jaar investeren," zo noemde een zeer tevreden Aard Alkemade de eervolle uitverkiezing.

 

Iedereen gunde het de Alkemades van harte: Aard en Ria en Paul en Carlijn. Het familiebedrijf opende afgelopen jaar een tweede winkel in Breezand, breidde de bakkerij uit en profileerde zich nadrukkelijk via de sociale media. Bakkerij Alkemade toont een duidelijke toekomstvisie en lef om te investeren, ondanks de economische tegenwind. Dat geldt ook voor de overige vier bedrijven die waren genomineerd voor de ondernemersprijs: Bert Pruim Autoschade, Rowa Druk & Media, Hubo Broers en Hollands Noordkop BV.

Optimisme 
Optimisme sprak ook uit het woordje van wethouder economische zaken Theo Meskers. De verkoop van Kruiswijk III is in volle gang en waarschijnlijk wordt in de zomer gestart met het bouwrijp maken van het terrein. Ook de ontwikkeling van het havengebonden bedrijventerrein Kooypunt is in een stroomversnelling gekomen. Met de huidige voortgang wordt het bestemmingsplan eind dit jaar ter goedkeuring voorgelegd aan de raad. De Greenport Noord-Holland Noord is de snelst groeiende greenport van Nederland. Er komt steeds meer hoogwaardige bedrijvigheid op het gebied van duurzame energie in de gemeente. En het toerisme neemt toe. Op dit gebied had Meskers nog een nieuwtje te melden: de gemeente Hollands Kroon is momenteel bezig met de ontwikkeling van een campernetwerk. Met deze reeks economische wapenfeiten illustreerde de wethouder zijn vertrouwen in 2013 en de jaren daarna.

Prijzenregen
Hoogtepunt van de bijeenkomst in Bloemenlust Breezand was uiteraard de bekendmaking van de Ondernemer van het Jaar. Die eer was aan notaris Willemien Baalman, die samen met Theo Meskers en Jack Vermaire - winnaar in 2011 - de jury vormde. Na een fraai filmpje waarin de vijf genomineerde bedrijven werden gepresenteerd, sprak zij de verlossende woorden. De ondernemers in de polder hadden uit hun midden met bijna 50 procent van de stemmen Bakkerij Alkemade uitverkoren. De Ondernemer van het Jaar ontving bloemen en de fraaie ondernemersring, ontworpen en vervaardigd door Vincent Limpers én van de CTR Hollands Kroon een boeket en een cheque, goed voor een fullcolour advertentiepagina in de CTR.

Publieksprijs CTR
Maar er kwam nog meer. Voor de tweede keer werd een Publieksprijs uitgereikt, beschikbaar gesteld door CTR Hollands Kroon. Inwoners van de polder mochten de afgelopen maand hun stem uitbrengen via Dichtbij.nl en deden dat massaal. Vorig jaar werd 633 keer gestemd en dit jaar maar liefst 961 keer. Ook deze publieksverkiezing had een duidelijke winnaar, maakte Anika Marees van de CTR bekend: ruim 39 procent van de stemmen was voor… Bakkerij Alkemade. Dit leverde de met prijzen overladen bakker een oorkonde, nóg een bos bloemen en nóg een advertentiepagina in de CTR op.
Op de sociale media, waar Paul Alkemade zo bedreven gebruik van maakt, stapelden de felicitaties zich al snel op. Gefelicitaart!', twitterde Daniëlle van der Ploeg gevat. Aard Alkemade haastte zich de lof door te geven aan zijn geweldige team, aan zoon Paul en schoondochter Carlijn en natuurlijk aan Ria, het gezicht van de zaak: "Want je kunt achterin wel allerlei lekkere dingen maken, maar als het plaatje vóór niet klopt, red je het niet."
Voor alle foto's van de feestavond, kijk ophttp://ovap.org/nl/album/6/ondernemersverkiezing-2012.html

KAMPIOENEN!!!!!!!

Anna Paulowna, november 2010

 

 

Lekkerste Kerstbrood van Noord Holland komt uit Anna Paulowna.

 

Bakkerij Alkemade uit Anna Paulowna mag zich een jaar lang  de beste weinachtstollen bakker van Noord Holland noemen.

Op een bijeenkomst van de Noord-Hollandse Noordkopbakkers waren vele warme bakkers uit Noord Holland precent om hun kerstbrood te laten keuren door erkende keurmeesters.

De keurmeesters uit het bedrijfsleven waren deze middag actief om hun visie te geven over dit lekkere kerstbrood wat maar een maand per jaar gebakken wordt.

De weihnachtstollen werden gekeurd op smaak, kleur, aroma, malsheid, uitstraling, vulling en algemene indruk.

De bakkers die om deze tijd al bakproeven gaan maken om straks voor de kerstdrukte optimaal te kunnen presteren voor dit lekkere kerstbrood waren in grote getale aanwezig.

Het ingestuurde kerstbrood van alle bakkers was van een zeer hoog gehalte maar van Bakkerij Alkemade uit Anna Paulowna stak er met kop en schouders boven uit door de ambachtelijke uitstraling en de heerlijke vulling van rumrozijnen en amandelspijs.

Het keuringsrapport loog er ook niet om en vond het kerstbrood van Bakkerij Alkemade uitmuntend van kwaliteit en met een gemiddelde score van een 8 een topproduct wat bij deze ambachtelijke bakkerij uit Anna Paulowna uit de oven komt.

De voorzitter van de Noordkopbakkers.afd.Noord Holland reikte de prijs uit aan Paul Alkemade jr. van Bakkerij Alkemade en wenste hem met dit resultaat en kwaliteit een goede Kerstverkoop toe wat zeker zal lukken na dit kampioenschap.

 

Radio Noord-Holland in gesprek met

Aard Alkemade.

 

 

 

Brood wordt fors duurder

AMSTERDAM - De prijs van brood gaat omhoog. Dat is het gevolg van de steeds hoger wordende prijzen voor meel, bloem, tarwe en zuivel. Ook een stijging van de energieprijzen staat op stapel, evenals een loonstijging. Bakkers zijn hierdoor genoodzaakt hun prijzen voor brood aan te passen en de stijgingen door te berekenen.

Beko Advies, gespecialiseerd in het verstrekken van bedrijfs-economische, vaktechnische en commerciële adviezen, adviseert bakkers dan ook de prijzen voor brood te verhogen met 10 procent. Voor witte bolletjes en banket zou ongeveer 6 procent meer gevraagd moeten worden.

‘Als je dan uitgaat dat een brood bij de ambachtelijke bakker 1,75 euro kost, gaat het brood met 17 eurocent omhoog’, aldus een zegsman van Beko Advies. ‘Maar het is aan de bakker om te bepalen hoe hij de kosten doorberekent’, aldus Rien van der Molen van de Nederlandse Brood en banketbakkers Ondernemers Vereniging, die de verhoging van de broodprijs ook adviseert.

 

 

 Massaal ontbijt bij de sluis.

 

 

ANNA PAULOWNA - Voor het leveren van topprestaties is een goed ontbijt broodnodig. Zeker voor kinderen. Bakkerij Alkemade leverde gisteren een overheerlijk ontbijt aan openbare basisschool De Sluis in Anna Paulowna.

Deze week wordt voor het zevende achtereenvolgende jaar Het Nationaal Schoolontbijt gehouden op 2.500 basisscholen in het hele land. Kinderen en leerkrachten van basisschool De Sluis in Anna Paulowna gingen gisteren ook samen ontbijten. Met het thema 'Samen ontbijten = TOP!' maken zij er een bijzondere gebeurtenis van, samen met Bakkerij Alkemade.

Voor Bakkerij Alkemade is een belangrijke taak weggelegd binnen Het Nationaal Schoolontbijt. De bakker zorgt dan voor het verse brood en de verse broodjes deze ochtend. Bovendien is Bakkerij Alkemade verantwoordelijk voor de toevoer van het complete ontbijt aan De Sluis. "Glunderende kinderen, die vol energie aan de dag kunnen beginnen: daar doen we het voor", aldus Paul Alkemade. In het ontbijt vormt brood de basis. Paul Alkemade: "Brood is een bron van waardevolle voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels. We gaan de school echt een top-ontbijt leveren!"

Het Nationaal Schoolontbijt is uitgegroeid tot het grootste ontbijtevenement waaraan dit jaar 2.500 basisscholen meedoen. Dit betekent dat tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt zo'n 540.000 kinderen 's ochtends een ontbijtje nuttigen op school en via lespakketten kennismaken met het belang van een goed ontbijt.