Ondernemers 2012

Alkemade Ondernemer van het Jaar én publiekslieveling

De gehuldigde ondernemers, achter vanaf links Jurgen Wagenaar van Rowa en zijn Angelique, Aard en Ria Alkemade, George Looijesteijn van Hollands Noordkop en Monique en Piet Broers van Hubo Broers. Voor Bert Pruim en Paul Alkemade met zijn Carlijn. (Foto: Marc Moussault)

ANNA PAULOWNA - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Ondernemersvereniging Anna Paulowna is Bakkerij Alkemade donderdagavond met grote meerderheid van stemmen verkozen tot Ondernemer van het Jaar én winnaar van de Publieksprijs. "Een beloning voor 28 jaar investeren," zo noemde een zeer tevreden Aard Alkemade de eervolle uitverkiezing.

 

Iedereen gunde het de Alkemades van harte: Aard en Ria en Paul en Carlijn. Het familiebedrijf opende afgelopen jaar een tweede winkel in Breezand, breidde de bakkerij uit en profileerde zich nadrukkelijk via de sociale media. Bakkerij Alkemade toont een duidelijke toekomstvisie en lef om te investeren, ondanks de economische tegenwind. Dat geldt ook voor de overige vier bedrijven die waren genomineerd voor de ondernemersprijs: Bert Pruim Autoschade, Rowa Druk & Media, Hubo Broers en Hollands Noordkop BV.

Optimisme 
Optimisme sprak ook uit het woordje van wethouder economische zaken Theo Meskers. De verkoop van Kruiswijk III is in volle gang en waarschijnlijk wordt in de zomer gestart met het bouwrijp maken van het terrein. Ook de ontwikkeling van het havengebonden bedrijventerrein Kooypunt is in een stroomversnelling gekomen. Met de huidige voortgang wordt het bestemmingsplan eind dit jaar ter goedkeuring voorgelegd aan de raad. De Greenport Noord-Holland Noord is de snelst groeiende greenport van Nederland. Er komt steeds meer hoogwaardige bedrijvigheid op het gebied van duurzame energie in de gemeente. En het toerisme neemt toe. Op dit gebied had Meskers nog een nieuwtje te melden: de gemeente Hollands Kroon is momenteel bezig met de ontwikkeling van een campernetwerk. Met deze reeks economische wapenfeiten illustreerde de wethouder zijn vertrouwen in 2013 en de jaren daarna.

Prijzenregen
Hoogtepunt van de bijeenkomst in Bloemenlust Breezand was uiteraard de bekendmaking van de Ondernemer van het Jaar. Die eer was aan notaris Willemien Baalman, die samen met Theo Meskers en Jack Vermaire - winnaar in 2011 - de jury vormde. Na een fraai filmpje waarin de vijf genomineerde bedrijven werden gepresenteerd, sprak zij de verlossende woorden. De ondernemers in de polder hadden uit hun midden met bijna 50 procent van de stemmen Bakkerij Alkemade uitverkoren. De Ondernemer van het Jaar ontving bloemen en de fraaie ondernemersring, ontworpen en vervaardigd door Vincent Limpers én van de CTR Hollands Kroon een boeket en een cheque, goed voor een fullcolour advertentiepagina in de CTR.

Publieksprijs CTR
Maar er kwam nog meer. Voor de tweede keer werd een Publieksprijs uitgereikt, beschikbaar gesteld door CTR Hollands Kroon. Inwoners van de polder mochten de afgelopen maand hun stem uitbrengen via Dichtbij.nl en deden dat massaal. Vorig jaar werd 633 keer gestemd en dit jaar maar liefst 961 keer. Ook deze publieksverkiezing had een duidelijke winnaar, maakte Anika Marees van de CTR bekend: ruim 39 procent van de stemmen was voor… Bakkerij Alkemade. Dit leverde de met prijzen overladen bakker een oorkonde, nóg een bos bloemen en nóg een advertentiepagina in de CTR op.
Op de sociale media, waar Paul Alkemade zo bedreven gebruik van maakt, stapelden de felicitaties zich al snel op. Gefelicitaart!', twitterde Daniëlle van der Ploeg gevat. Aard Alkemade haastte zich de lof door te geven aan zijn geweldige team, aan zoon Paul en schoondochter Carlijn en natuurlijk aan Ria, het gezicht van de zaak: "Want je kunt achterin wel allerlei lekkere dingen maken, maar als het plaatje vóór niet klopt, red je het niet."
Voor alle foto's van de feestavond, kijk ophttp://ovap.org/nl/album/6/ondernemersverkiezing-2012.html